Ez az oldal cookie-kat használ. Ha tovább navigál  Ön elfogadja a cookie-k használatát. Bezár

Friss hírek

DateGate – avagy így csinálj értéktelen téglát az iPhone-odból

A dolog lényege, ha beállítod telefonodon az

1970. január 1. dátumot

majd újraindítod a készüléked, akkor a rendszer nem fog tudni bebootolni.

A legnagyobb problémát viszont az jelenti, hogy ezt egy restore se fogja megoldani, mivel a probléma jelen esetben az iOS alapjaival van.

iOS-ben az UNIX rendszer 0 értékét 1970 január 1-től számolják, mely lényegében egy számláló, aminek értéke azóta folyamatosan nő, innen tudja az iOS a helyes dátumot. Azonban ha beállítjuk az adott dátumot, és egy adott időzónában vagyunk, ez az érték nem 0 vagy a feletti, hanem negatív szám lesz, melyet bootoláskor az iOS nem tud értelmezni. Restore ezen azért nem tud segíteni, mivel ezen művelet során egyéb fájlok cserélődnek, így nem oldja meg a problémát.

Jelenleg az a legjobb megoldás, ha nem adjuk ki vicces kedvű barátainknak iOS eszközünket, vagy ha mégis megtörtént a baj, akkor a jelentés szerint az akkumulátor lecsatlakoztatása, majd visszahelyezése megoldja a problémát. Ez azért lehetséges, mert a tápforrás megszűnésével törlődik a hibás érték az UNIX rendszerben, a helyes értékkel pedig már bebootol az iOS.

Ezt azonban mindenképp hivatalos szervizzel tegyünk, mivel az illetéktelen készülékfelnyitás továbbra is garanciavesztéssel jár!

A hiba az összes 64 bites eszközt érinti, tehát iPhone 5s vagy felette, illetve az újabb iPad és iPod készülékeket.

 

Forráshttp://iphonekozosseg.hu/

Megosztás:

PayPal