iOS 14: így működik majd a Hangfelismerés

Ekkorák lesznek az új iPhone 12 modellek [videó]
július 10, 2020

iOS 14: így működik majd a Hangfelismerés

Az Apple minden évben egyre többet tesz azért, hogy eszközeik a lehető legtöbb ember által használhatóak legyenek és hogy segítsék a hátrányos helyzetűeket.

 

Az  iOS 14 egyik hasznos kisegítő lehetősége a Hangfelismerés lesz, mellyel a nagyothallók és siketek életét teszi majd egyszerűbbé az Apple. Nézzük is meg, hogy hogy fog működni!

iOS 14 alatt elég belépned a Beállítások alkalmazásba és a Kisegítő lehetőségek alatt máris megtalálhatod a Hangfelismerés lehetőséget.

 

Itt bekapcsolás után azonnal ki tudod választani a felismerni kívánt hangokat. A kínálat egész nagy, rengeteg dologra tud fülelni az iOS eszközöd.

Amikor pedig meghallja a kiválasztott hangok egyikét, az iOS küld egy értesítést, amin ráadásul még szundit is alkalmazhatsz, ha valamilyen oknál fogva nem azonnal szeretnél foglalkozni a hang forrásával.

Természetesen ez nem csak akkor jó, ha hallásproblémáid vannak, akkor is előnyös lehet, ha egy babára kell vigyáznod, de zajszűrős módban használod az AirPods Pro-d.

Többen feltételezik, hogy a Hangfelismerés rossz hatással van az akkumulátor-üzemidőre és ebben valószínűleg van is valami, hiszen folyamatosan aktív az eszköz mikrofonja, de ha belegondolunk, ez igaz a „Hey Siri” funkcionalitás óta, most csak annyi változott, hogy több dologra is reagálhat.

Forrás: https://szifon.com

All search results